Öğretim Üyesi Atama ve Yükselme Kriterleri

Yardımcı Doçent - Yeniden Atama

ETKİNLİKLER VE PUANLAR TABLOSU

İNGİLİZCE DİL KRİTERİ

ODTÜ’de ilk kez öğretim üyesi olarak görev alacak adayların (daha önce aşağıda belirtilen koşulları sağlamış olanlar hariç);

1) Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’ndan (ÜDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı’ndan ODTÜ Senatosu tarafından kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan minimum puanları almış olmak veya bu puanlara eşdeğerliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından belirlenen puanı almış olmak.

2) Atanabilmek için: Üniversitenin öğretim üyesi olarak atanacaklar için yaptığı İngilizce dil sınavında başarılı olmaları gerekir.

YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLER (MsWord)    CRITERIA FOR PROMOTION AND APPOINTMENT(MsWord)

Öğretim Üyesi Atamaları İçin Geçerli Minimum İngilizce Sınavı Puanları

SCI-E (A-Tipi) Dergilerin Listesi

SCI-E (B-Tipi) Dergilerin Listesi