2547 sayılı Kanunun 39. maddesi uyarınca 3 aydan az süre ile öğretim elemanlarının YURTDIŞINDA yolluklu-yevmiyeli görevlendirme işlemleri

Görevlendirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için taleplerin görevlendirme tarihinden önce Personel Daire Başkanlığı'na iletilmesi gerekmektedir.

1. Öğretim elemanları, görevlendirilmelerine ilişkin aşağıdaki belgeleri düzenleyerek bölümüne iletir.
    • Kısa süreli görevlendirme talep formu (39-k-7) kodlu form
    • Katılacağı etkinliğin başlama bitiş tarihlerini belirten ilan
    • Bildiri özeti ve kabul mektubu (ya da bildirinin sunulacağını gösteren program)
    • Projeden destekleniyorsa, Proje Yöneticisinin onayını içeren Harcama Talimatı Formu
  2. Talebi alan Bölüm uygun gördüğü takdirde kısa süreli talep formunu onaylayarak bağlı olduğu Dekanlığa/Enstitüye/Yüksek Okula gönderir.
  3. Dekanlık/Enstitü/Yüksek Okul, gelen talebi uygun gördüğü takdirde (proje harici parasal destek verilecekse) Yönetim Kurulu Kararı alarak Rektörlük Makamına (39-K-1) kodlu form ile iletir.
  4. Personel Daire Başkanlığı görevlendirme evrakının asıllarını, ilgili rektör yardımcısından onay aldıktan sonra ödeme yapılacak birime iletir.
  5. Personel Daire Başkanlığı görevlendirme evrakının onayını ilgili Dekanlığa/Enstitüye/Yüksek Okula yazı ile bildirir.
  6. Personel Daire Başkanlığı görevlendirme ile ilgili sistem kayıtlarını yapar
  7. Personel Daire Başkanlığı, Bu Hafta Bülteninde yayınlanmak üzere Halkla İlişkiler Müdürlüğüne görevlendirme ile ilgili bilgi verir.
  8. Görevlendirme evrakı ilgilinin özlük dosyasına kaldırılır.

2547 sayılı Kanunun 39. maddesi uyarınca 3 aydan az süre ile öğretim elemanlarının YURTİÇİNDE yolluklu-yevmiyeli görevlendirme işlemleri

Dekanlık/Enstitü/Yüksek Okul, gelen talebi uygun gördüğü takdirde (proje harici parasal destek verilecekse) Yönetim Kurulu Kararı alarak Rektörlük Makamına (39-K-3) kodlu form ile iletir.

Personel Daire Başkanlığı görevlendirme evrakının aslına, ilgili Rektör Yardımcısından onay aldıktan sonra ödeme yapılacak birime iletir.

Personel Daire Başkanlığı görevlendirme ile ilgili sistem kayıtlarını yapar

Görevlendirme evrakı ilgilinin özlük dosyasına kaldırılır.

Görevlendirme yazı örnekleri

(39-K-1)Yolluklu-yevmiyeli yurtdışı görevlendirme yazı örneği