ODTÜ Personeli, "27.06.2001 tarih ve 4695 sayılı Orta Doğu Teknik Üniversitesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Bir Kampus Kurulmasına İlişkin Çerçeve Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunmasına Dair Kanun" ve ilgili Protokolün 9. maddesi çerçevesinde, farklı sürelerde ve statülerde Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda görevlendirilebilir.

Her defasında bir yılı aşmamak üzere Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla yapılan bu kapsamdaki görevlendirmeler:

• Tam Zamanlı Görevlendirme

ODTÜ öğretim elemanlarının 1 veya 2 dönem ders vermek yada her defasında 1 yılı aşmamak kaydıyla yönetim görevleri üstlenmek üzere Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda tam zamanlı olarak görevlendirilmeleri halinde Üniversiteden aylıklı izinli sayılırlar.

• Yarı Zamanlı Görevlendirme

ODTÜ öğretim elemanları Üniversitedeki bütün ders ve diğer yükümlülüklerini aksatmamak kaydıyla belli aralıklarla KKTC'ye gidip gelerek Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda yarı zamanlı olarak ders vermek üzere görevlendirilebilirler. Bu statüde görevlendirilen öğretim elemanlarının bir ders için ayda toplam dört tam gün Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda bulunmaları beklenmektedir.

• Uzaktan Eğitim İçin Görevlendirme

ODTÜ öğretim elemanlarının akıllı sınıf ortamında Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerine, 2009/1-3 no.lu Senato ve 2008/42-9 no.lu Üniversite Yönetim Kurulu kararları ile belirlenen esaslar çerçevesinde ders vermeleri halinde, dönem içinde en az üç kez Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda öğrencilerle fiziki ortamda bir araya gelmeleri gerekmektedir.

• Kısa Süreli Görevlendirme

ODTÜ öğretim elemanları, ayrıca, laboratuar deney düzeneği kurulumu, öğrencilere ders kapsamında deney yaptırılması ve değerlendirilmesi gibi gereksinimler için dönem içinde birkaç kez Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda görevlendirilebilir.

• Araştırma Görevlisi ve İdari Personel Görevlendirme

ODTÜ idari personeli ve araştırma görevlileri de yazılım ortamı, laboratuar kurulumu veya öğrencilere yönelik çeşitli uygulama saatlerini gerçekleştirmek üzere kısa süreli görevlendirilebilir.

Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Sözleşmeli Olarak Görevlendirmelerde İzlenecek Süreç

1. Görevlendirilmesi öngörülen öğretim elemanlarının talep yazıları Kuzey Kıbrıs Kampus Yönetim Kurulu Başkanlığı'nca, Rektörlüğe bildirilir.
  2. Talep, Rektörlük tarafından görüşü alınmak üzere ilgili Dekanlık/Enstitü/Yüksekokul'a iletilir.
  3. Dekanlık/Enstitü/Yüksekokul, ilgili Bölümün de görüşünü alarak Rektörlüğe görüşünü bildirir.
  4. Görüşlerin olumlu olması ve görevlendirmenin Rektörlük tarafından da uygun görülmesi durumunda, görevlendirme Üniversite Yönetim Kurulu'nda karara bağlanır.
  5. Üniversite Yönetim Kurulu'nda uygun görülen görevlendirme kararı Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ve Personel Daire Başkanlığı'na bildirir.
  6. Personel Daire Başkanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu kararını yazı ile ilgili öğretim elemanının bağlı olduğu Dekanlık/Enstitü/Yüksekokula bildirir.
  7. Yarı Zamanlı görevlendirilenler için görevlendirme tarih aralıkları, ilgili Dekanlık/Enstitü/Yüksekokul tarafından, öğretim elemanlarının ders programları dikkate alınarak toplu halde Personel Daire Başkanlığı'na bildirilir. Seyahatlerin bu program ve saatlere uygun olması durumunda, öğretim elemanının seyahat öncesi başka bir işlem yapmasına gerek yoktur. Dönem için belirlenen görevlendirme tarih veya saatlerinde farklılığın olacağı durumlarda, öğretim elemanı KKK-1 kodlu dilekçe formunu doldurarak bölümüne verir.
  8. Uzaktan Öğretim ve Kısa Süreli görevlendirilenler, her seyahat öncesinde KKK-2 kodlu dilekçe formunu doldurarak bölümüne verir. Dilekçe formu Bölüm ve Dekanlık/Enstitü/Yüksekokul tarafından imzalandıktan sonra Personel Daire Başkanlığına iletilir.
  9. Görevlendirilen personel, Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Kuzey Kıbrıs Kampusu'na ilk gidişinde bir sözleşme imzalar.