GRUP NO ÜLKELER YURTDIŞI YOLLUK ÜST LİMİTİ (TL) GİDİŞ- DÖNÜŞ GÜN SAYISI*
Prof. Dr.
Doç. Dr.
Dr. Öğr. Üyesi / Öğretim Elemanı
1 Yakın Avrupa Ülkeleri: Arnavutluk, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Karadağ, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan.   Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün, Yemen, Cezayir, Fas, Tunus, Libya, Moritanya, Sudan.   Güney Kafkasya Ülkeleri: Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan. 9.000 10.000 11.000 1-1
2 Orta Asya Ülkeleri: Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan.

Avrupa Ülkeleri: Almanya, Andorra, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti,  Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya (Sibirya Bölgesi hariç), San Marino, Slovakya.

Orta Afrika Ülkeleri:
Etiyopya, Gana, Gine, Kenya, Somali

11.500 12.500 13.500 1-1
3 ABD orta ve doğu kısmı: Alabama, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Indiana, Florida, Kentucky,  Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi,  New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Vermont, Virginia, Washington D.C., West Virginia, Wisconsin.

Atlantik Ada Ülkeleri: Antigua ve Barbuda, Barbados, Haiti, Jamaika, Küba ve diğer Atlantik ada ülkeleri.

Orta Amerika Ülkeleri: El Salvador, Honduras, Kolombiya, Meksika, vb.

Güney Asya Ülkeleri: Afganistan, Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan.

Güney Afrika Ülkeleri: Angola, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Zambiya.

Kanada doğu ve orta kısmı: New Brunswick, New Foundland, Nova Scotia, Manitoba, Ontario, Prince Edward Island, Quebec.

Hint okyanusu ada ülkeleri, Rusya (Sibirya Bölgesi)

13.500 14.500 15.500 1-2
ya da
2-1
4 ABD batı kısmı: Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Minnesota, Missouri,  Montana, Nebraska , New Mexico, Nevada, North Dakota, Oklahoma, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, Wyoming.

Kanada batı kısmı: Alberta, British Columbia, Northwest Territory, Nunavut, Saskatchewan, Yukon Territory.

Çin (Hong Kong hariç), Tayvan, Sri Lanka

15.000 16.000 17.000 2-2
5 Güney Amerika Ülkeleri: Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Falkland Adaları, Fransız Guinası, Guyana, Kolombiya, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Şili, Trinidad ve Tobago, Uruguay, Venezuela.

Güney Doğu Asya Ülkeleri: Brunei, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Pasifik ada ülkeleri, Hong Kong, Kamboçya, Laos, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, vb.

Avustralya, Güney Kore, Japonya, Kuzey Kore, Moğolistan, Yeni Zelanda

17.500 19.500 21.500 2-2

* Yurt dışı görevlendirmelerde,  harcırah verilecek toplam süreyi belirlerken toplantı süresine ek olarak gidiş ve dönüş için verilebilecek seyahat süresidir.

Açıklamalar:

1) Yürütülen en son Akademik Performans Değerlendirme (APD) döneminde başvuru yaparak değerlendirme süreçlerine dahil olan üniversitemiz akademik kadrolarında tam zamanlı görev yapan öğretim elemanları; yurt dışı desteklerinden yararlanabilir. Sürece dahil olmayan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ise destekli olarak görevlendirilmez ve yurtdışı görevlendirmelerinde ek seyahat desteği başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Ancak, son APD başvuru dönemi süresince veya sonrasında üniversitemiz akademik kadrolarında tam zamanlı görev yapmaya başlayan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri için bu kısıtlama uygulanmaz.

2) Öğretim elemanlarımızın yurt dışı yollukları TL cinsinden belirlenmiş olup bu rakamlar üst limittir.

3) 01.01.2022 tarihinden itibaren yurt dışı görevlendirmelerin sözlü ve/veya posterli olması, yollukların ödenme şekilleri ve ödenecek yolluk tutarları Dekanlıklar ve Enstitü Müdürlüklerince belirlenecek olup her türlü yurt dışı görevlendirmelerde yukarıdaki tabloda belirlenen yolluk limitleri kullanılacaktır.

** Açıklamaların ilk maddesi 4 Ekim 2022 tarihli 2022/30-4 nolu Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile değiştirilmiştir.