İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında İstihdam için Sırası Gelen Yedek Adaylar Hakkında Duyuru
Son Güncelleme:
- English
- Türkçe
İŞKUR Gençlik Programına başvuruda bulunan öğrencilerimizden, Noter Kura Çekilişi sonucunda “Asil” olarak belirlenen adaylardan başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine istihdam sağlanabilmesi için, hâlihazırda yedek adayların sırasıyla çağrılması işlemi yürütülmekte olup, 5582 ve 5583 ilan no. başvurucularından sırası gelen yedek adayın başvuru şartlarının taşınıp taşınmadığı incelemesinin yapılması üzere hak sahipliği bulunmaktadır.
Sırası gelen yedek aday e-posta ile bilgilendirilmiş olup, ilgililerin; aşağıda belirtilen belgeleri öğrenim görmekte olduğu Fakülte/Enstitü/Yabancı Diller Yüksekokul Sekreterliğine 14.03.2025 tarihi mesai bitimine kadar elden ibraz etmeleri gerekmektedir.
1-İkametgâh Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacak barkodlu belge)
2-İkamet edilen hanede en yakın döneme ait aylık toplam kazancın; net asgari ücretin 3 katını geçmediğine dair “Taahhütname”. (Taahhütname örneği için tıklayınız.)
Dikkat! Hane gelirinin tespitinde; öğrencinin birincil veya ikincil ikametgâhı; yurtlar ve benzeri toplu yaşam alanları ise; ilgili yedek öğrenci adayı, gelir testinden muaf olup, ikametgahı yurtlar olan öğrenciler ile taahhütname imzalanmayacaktır.
Yedek öğrenci adayı, ailesi ile birlikte yaşıyor ise; (ikametgahı konut adresi olanlar), ailenin hane geliri, gelir testi hesabına dahil edilmektedir. Öğrencinin programdan faydalanabilmesi için; en yakın döneme ait hane gelirinin aylık toplamı, net asgari ücret tutarının 3 katını (66.314,01 TL) geçmemesi gerekmektedir. Yedek öğrenci adayının, hane gelir şartını sağladığına dair taahhütname vermesi gerekmektedir. Taahhütnamedeki beyanın doğruluğundan ilgili öğrenci sorumludur.
3-e-Devlet kapısı üzerinden tüm hizmet bilgilerini içerir (4A, 4B ve 4C Tescil) Barkodlu “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi”
4-Sağlıkla ilgili olarak çalışmaya engel bir durum olmadığı ve katılım şartlarında sigortalılık ile ilgili belirtilen;
d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,
e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,
f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,
maddeleri açısından engel bir durumu bulunmadığı beyanını içerir dilekçe. (Matbu dilekçe-beyan formu örneği için tıklayınız.)
5-İş Bankası Hesap bilgisi/IBAN No.(Herhangi bir İş Bankası şube kodu kabul edilmektedir./İş Bankası ODTÜ Şubesi zorunluluğu bulunmamaktadır.)
Başvuru şartlarının taşınıp taşınmadığı değerlendirmesinde bulunulacak yedek adayın; ilgili hak sahipliğinden vazgeçmesi durumunda, birimine (Fakülte Sekreterliği, Enstitü Sekreterliği, Yüksekokul Sekreterliği) feragat ettiğine dair dilekçe vermesi gerekmektedir. Feragat dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.
Belge tesliminde bulunulacak ….Dekanlığı/….Enstitü Müdürlüğü/Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü üst yazı ile konu hakkında bilgilendirilmiş olup, ibraz edilen belgelerin kontrolü birim sorumlularınca 17.03.2025 mesai bitimine kadar tamamlanarak Personel Daire Başkanlığına bildirilecektir.
Bilgilerinize sunar, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.