26 Ocak 2023 tarih ve 32085 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3. maddesi ile 657 sayılı Kanuna eklenen geçici 48 inci madde çerçevesinde;

*28 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre Üniversitemiz bünyesinde Sözleşmeli Personel olarak görev yapmakta olan personel, ilgili düzenlemenin yayımlandığı 26.01.2023 tarihinde sözleşmesi devam edenler ve anılan Kanunun 48 inci maddede belirtilen genel şartları taşıyanlar, 26.01.2023 tarihi itibarıyla otuz gün içinde yazılı olarak başvurmaları halinde, bulundukları pozisyon unvanı ile aynı unvanlı memur kadrolarına atanabileceklerdir.

Bu sebeple, 28 Kasım 2022 tarihi ve öncesi bir tarihte 4/B sözleşmeli statüde göreve başlamış olması kaydıyla halihazırda sözleşmesi devam etmekte olan ve anılan Kanun maddesi uyarınca Devlet Memuru kadrosuna geçmek isteyen personelin şahsen 24.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen evrakları Üniversitemiz Evrak Arşiv Müdürlüğüne, elden teslim etmek üzere başvuru yapmaları gerekmektedir.

*Deniz Bilimleri Enstitüsünde görev yapmakta olan sözleşmeli personelin memur kadrosuna atanmak üzere başvuruları ve ek evrak asıllarının adı geçen Müdürlüğe şahsen teslimi sonrasında, Üniversitemiz Genel Sekreterlik Makamına fiziksel gönderimi süresi içerisinde sağlanacaktır.

***Belgelerini süresi içerisinde teslim etmek üzere başvuru yapmayanlar, bu haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

24.02.2023(Mesai Bitimi)

Başvuru Yeri

Üniversitemiz Evrak Arşiv Müdürlüğü (şahsen), Deniz Bilimleri Enstitüsünde görev yapmakta olan personel hakkında başvuru bilgisi yukarıda belirtilmiştir.

Başvuru Şartları

-28 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Üniversitemizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi Sözleşmeli Personel pozisyonunda görev yapıyor olmak.
-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.

Başvuruda İstenilen Belgeler

1. Müracaatta doldurulması gereken dilekçe örneği. TIKLAYINIZ

2.Atama başvuru formu örneği. (fotoğraf ile birlikte eksiksiz doldurulacaktır.) TIKLAYINIZ

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

4. Diplomanın okul ya da noter onaylı sureti veya e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan son mezuniyet belgesi.

5. Adli Sicil Kaydı. (e-devlet üzerinden barkodlu belge)

6. Fotoğraf (2 adet)

7.Askerlik yapanlar için Terhis Belgesi, tecilli olanlardan Askerlik Durum Belgesi. (e-devlet üzerinden barkodlu belge)

8.Üniversitemizde göreve başlamadan önce başka kamu kurumda 657 sayılı Kanunun 4-B maddesi kapsamında çalışması mevcut ise hizmetinde değerlendirilmek üzere onaylı belge

Atama Takvimi

Kadroya atanma talebinde bulunan sözleşmeli personelin atama işlemleri kanun maddesinin yayımlandığı 26.01.2023 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde tamamlanacak olup, atama onayları birim/bölümlerine kendilerine tebliğ edilmek üzere gönderilecektir.