GRUP NO ÜLKELER YURTDIŞI YOLLUK ÜST LİMİTİ (TL) GİDİŞ- DÖNÜŞ GÜN SAYISI*
Prof. Dr.
Doç. Dr.
Dr. Öğr. Üyesi / Öğretim Elemanı
1 Yakın Avrupa Ülkeleri: Arnavutluk, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Karadağ, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan.   Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün, Yemen, Cezayir, Fas, Tunus, Libya, Moritanya, Sudan.   Güney Kafkasya Ülkeleri: Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan. 14.000 15.000 16.000 1-1
2 Orta Asya Ülkeleri: Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan.

Avrupa Ülkeleri: Almanya, Andorra, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti,  Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya (Sibirya Bölgesi hariç), San Marino, Slovakya.

Orta Afrika Ülkeleri:
Etiyopya, Gana, Gine, Kenya, Somali

18.000 19.000 20.000 1-1
3 ABD orta ve doğu kısmı: Alabama, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Indiana, Florida, Kentucky,  Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi,  New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Vermont, Virginia, Washington D.C., West Virginia, Wisconsin.

Atlantik Ada Ülkeleri: Antigua ve Barbuda, Barbados, Haiti, Jamaika, Küba ve diğer Atlantik ada ülkeleri.

Orta Amerika Ülkeleri: El Salvador, Honduras, Kolombiya, Meksika, vb.

Güney Asya Ülkeleri: Afganistan, Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan.

Güney Afrika Ülkeleri: Angola, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Zambiya.

Kanada doğu ve orta kısmı: New Brunswick, New Foundland, Nova Scotia, Manitoba, Ontario, Prince Edward Island, Quebec.

Hint okyanusu ada ülkeleri, Rusya (Sibirya Bölgesi)

20.000 21.000 22.000 1-2
ya da
2-1
4 ABD batı kısmı: Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Minnesota, Missouri,  Montana, Nebraska , New Mexico, Nevada, North Dakota, Oklahoma, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, Wyoming.

Kanada batı kısmı: Alberta, British Columbia, Northwest Territory, Nunavut, Saskatchewan, Yukon Territory.

Çin (Hong Kong hariç), Tayvan, Sri Lanka

21.000 22.000 23.000 2-2
5 Güney Amerika Ülkeleri: Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Falkland Adaları, Fransız Guinası, Guyana, Kolombiya, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Şili, Trinidad ve Tobago, Uruguay, Venezuela.

Güney Doğu Asya Ülkeleri: Brunei, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Pasifik ada ülkeleri, Hong Kong, Kamboçya, Laos, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, vb.

Avustralya, Güney Kore, Japonya, Kuzey Kore, Moğolistan, Yeni Zelanda

23.000 25.500 28.000 2-2

* Yurt dışı görevlendirmelerde,  harcırah verilecek toplam süreyi belirlerken toplantı süresine ek olarak gidiş ve dönüş için verilebilecek seyahat süresidir.

Açıklamalar:

♦        Öğretim Elemanlarının yurt dışı görevlendirme taleplerinde bulunabilmeleri için koşullar:

• Yürütülen en son Akademik Performans Değerlendirme (APD) döneminde başvuru yaparak değerlendirme süreçlerine dahil olan üniversitemiz akademik kadrolarında tam zamanlı görev yapan öğretim elemanları bu desteklerden yararlanabilecektir. Ancak, son APD başvuru dönemi süresince veya sonrasında üniversitemiz akademik kadrolarında tam zamanlı görev yapmaya başlayan öğretim elemanları için bu kısıtlama uygulanmaz.

• Öğretim elemanlarımızın yurt dışı yollukları TL cinsinden belirlenmiş olup, bu rakamlar üst limittir.

• 01.01.2024 tarihinden itibaren yapılacak olan yurt dışı görevlendirmelerde tebliğlerin sözlü ve/veya poster sunum olması gerekmektedir. Yollukların ödeme şekilleri ve ödenecek yolluk tutarları Dekanlıklar veya Enstitü Müdürlüklerince belirlenecek olup, her türlü yurt dışı görevlendirmelerde yukarıdaki tabloda verilen yolluk limitleri kullanılacaktır.